google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Samsung Galaxy Note 6 και LG G Flex 3 θα έρθουν με Snapdragon 823 - Techland.gr

Ads

Samsung Galaxy Note 6 και LG G Flex 3 θα έρθουν με Snapdragon 823

Από τις αρχές του έτους η Qualcomm άρχισε να απολαμβάνει ξανά την αναγνώριση ως η κορυφαία κατασκευάστρια επεξεργαστών για φορητές συσκευές. Μετά από ένα ολέθριο -για τα δικά της στάνταρ- 2015, που είχε τεθεί σε αμφισβήτηση λόγω των προβλημάτων υπερθέρμανσης του Snapdragon 810, έχει επιστρέψει στην κορυφή και προχωρά με σταθερό βηματισμό αυτήν την φορά.



Με τις περισσότερες ναυαρχίδες του πρώτου εξαμήνου του 2016 να έχουν ήδη αναγγελθεί και κυκλοφορήσει, η προσοχή μας πλέον εστιάζεται σε αυτές που θα κυκλοφορήσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τότε είναι που περιμένουμε το Samsung Galaxy Note 6 και ενδεχομένως το LG G Flex 3. Από διάφορες πηγές μαθαίνουμε ότι και οι δύο αυτές συσκευές θα ενσωματώνουν τον Snapdragon 823 αντί του 820.

Η μικρή διαφοροποίηση στον αριθμό μας προϊδεάζει ότι δεν πρόκειται για κάποιον επεξεργαστή νέας γενιάς, αλλά περισσότερο για έναν με ανεβασμένες επιδόσεις. Κι αυτό ακριβώς είναι. Οι πληροφορίες μας ενημερώνουν ότι στον 823 οι δύο πυρήνες θα έχουν ταχύτητα που θα φτάνει στα 2,6 GHz και οι άλλοι δύο στα 2 GHz. Σε κάποιες υλοποιήσεις ίσως φτάσουν ακόμη στα 3 GHz. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, θυμίζουμε ότι ο Snapdragon 820 φτάνει ανώτερη ταχύτητα στα 2,2 GHz. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των δύο SoC είναι περίπου τα ίδια. Έχουν το Hexagon 680 DSP και την Adreno 530 GPU (στον τελευταίο θα έχει χρονισμό 720 MHz). Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο επεξεργαστής μπορεί να υποστηρίξει RAM 8 GB LPDDR4.

Η σειρά Galaxy Note συνήθως έρχεται με περισσότερη RAM από την συσκευή της σειράς Galaxy S της ίδιας χρονιάς. Δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα για το επερχόμενο phablet της Samsung. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σειρά Galaxy Note προσπαθεί να αγγίζει το τέλειο κάθε φορά, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και τι καινοτομίες θα παρουσιάσει φέτος η Samsung. Μια συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη για παράδειγμα θα ήταν κάτι πραγματικά καινοτόμο, αλλά μάλλον είναι απίθανο, αφού κάτι τέτοιο περιμένουμε να γίνει από το 2017.

Τέλος έκπληξη προκαλούν οι αναφορές στο LG G Flex 3. Με το δεδομένο ότι η LG μας είχε αφήσει με την εντύπωση ότι θα εγκαταλείψει την -ποικίλων αντιδράσεων- σειρά με την κυρτή οθόνη. Ενδιαφέρον θα έχει επίσης πως θα εξελιχθεί και η σειρά V της εταιρείας.

Πως βλέπετε τις εξελίξεις και το μέλλον της Qualcomm; Τι θα θέλατε να δείτε στις επερχόμενες ναυαρχίδες της Samsung και της LG;
Samsung Galaxy Note 6 και LG G Flex 3 θα έρθουν με Snapdragon 823 Samsung Galaxy Note 6 και LG G Flex 3 θα έρθουν με Snapdragon 823 Reviewed by D.Pap on 1:41 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.