google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το Meizu M1 Note έρχεται να κατακτήσει την αγορά των mid-range συσκευών ... - Techland.gr

Ads

Το Meizu M1 Note έρχεται να κατακτήσει την αγορά των mid-range συσκευών ...

Είναι φανερό ότι, εδώ και καιρό, πολλοί κατασκευαστές κινέζικων smartphones προσπαθούν, όλο και περισσότερο, να παρουσιάσουν συσκευές με σχεδιαστικές γραμμές που δεν ακολουθούν αυτές που περισσότερο γνωστές εταιρείες υιοθετούν, όμως η Meizu προτίμησε να μη κάνει κάτι τέτοιο με την τελευταία της δημιουργία. Ξέραμε ήδη ότι οι ιθύνοντες της εταιρείας της Zhuhau κάτι προετοίμαζαν, όταν στελέχη του κινεζικού τύπου παρέλαβαν μια πρόσκληση για το event της και, μαζί με αυτή, ένα «σκελετό» που μοιάζει αρκετά στο iPhone 5c και πλέον ξέρουμε τι ήταν αυτό που σχεδίαζε.

Η Meizu παρουσίασε το M1 Note στις 23 Δεκεμβρίου, το οποίο είναι διαθέσιμο ακριβώς στα ίδια χρώματα που διατίθεται και το iPhone 5c: Πράσινο, ροζ, άσπρο, κίτρινο και μπλε. Με τη συσκευή να τιμολογείται στα 130 ευρώ(στην Κίνα), το M1 Note είναι το φθηνότερο smartphone της εταιρείας και μια προσπάθεια ανταγωνιστική έναντι των mid-range συσκευών που φέρουν τα ονόματα της Xiaomi και της Huawei και τιμολογούνται μέχρι τα 130 ευρώ.





Τουλάχιστον στα χαρτιά, το M1 Note είναι μια συσκευή που για την τιμή της προσφέρει πολύ καλά χαρακτηριστικά. Διαθέτει dual-SIM υποδοχή και έχει εξοπλιστεί με διαγωνίου 5,5 ιντσών IGZO οθόνη, ανάλυσης 1080p (ενώ η οθόνη του Redmi Note 4G της Xiaomi έχει ανάλυση 720p). Το εξωτερικό επίστρωμα της οθόνης είναι Gorilla Glass 3, ενώ η συσκευή φέρει 2 cameras, με την κύρια να έχει αισθητήρα ανάλυσης 13 Μegapixel και φακό εστιακού λόγου f/2,2 και τη εμπρόσθια να έχει αισθητήρα ανάλυσης 2 Μegapixel και φακό εστιακού λόγου f/2. Η αυτονομία της συσκευής φαίνεται να είναι καλή, αφού η μπαταρία είναι συνολικού φορτίου 3.140 mAh. Στο εσωτερικό του τηλεφώνου βρίσκεται ένα SoC MediaTek MT6752 με έναν οκταπύρηνο 64-bit επεξεργαστή (αποτελούμενο από οκτώ Cortex-A53 πυρήνες) χρονισμένο στα 1,7 GHz, Mali-T760 MP2 GPU, 2 GB RAM και πομποδέκτη FDD-LTE (η έκδοση της συσκευής για την αγορά της Κίνας υποστηρίζει και TD-LTE). Όπως και η ναυαρχίδα της εταιρείας MX4 Pro, το M1 Note «τρέχει» μια άκρως τροποποιημένη έκδοση του Android, Flyme 4.1, βασισμένη στο Android 4.4.4.

Τα χαρακτηριστικά που η Meizu δεν περιέλαβε σε αυτό το smartphone και είναι διαθέσιμα στο MX4 Pro είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και η δυνατότητα επέκτασης μνήμης με κάρτες microSD, επομένως ο πελάτης πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε 16 ή 32 GB χώρου. Όπως και να έχει, για αυτή την τιμή τα παραπάνω δεν αποτελούν τρομερές ελλείψεις.

Παρά το πλαστικό του σώμα, το πάχος του M1 Note είναι στα 8,9 χιλιοστά και το βάρος στα 145 γραμμάρια. Όπως και τα υπόλοιπα, περισσότερο πρόσφατα smartphones της Meizu, η συσκευή προσφέρει καλύτερο κράτημα στο χέρι και είναι λιγότερο ολισθηρή από το iPhone 5c και το κεραμικό φινίρισμα που επέλεξε η εταιρεία είναι οπωσδήποτε κάτι πολύ ωραίο. Αυτό που δεν είναι εντυπωσιακό είναι το πασιφανές γεγονός ότι η Meizu αποφάσισε να υιοθετήσει όλες τις σχεδιαστικές γραμμές του iPhone 5c, αντιγράφοντας μέχρι και το design του μικροφώνου και των ηχείων στον πάτο της συσκευής.
Το Meizu M1 Note έρχεται να κατακτήσει την αγορά των mid-range συσκευών ... Το Meizu M1 Note έρχεται να κατακτήσει την αγορά των mid-range συσκευών ... Reviewed by D.Pap on 11:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.