google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Έρευνα : ποιά είναι τα καλύτερα smartphones του 2014; - Techland.gr

Ads

Έρευνα : ποιά είναι τα καλύτερα smartphones του 2014;

Η ομάδα του aggeliopolis.gr βρήκε και ρώτησε 15 διάσημους bloggers και γνωστούς online συντάκτες σε θέματα τεχνολογίας τη γνώμη τους για τα καλύτερα smartphones του 2014. Ιδού οι απαντήσεις!
Τα 3 καλύτερα κινητά του 2014

…και ο νικητής είναι ...το iPhone 6! Το 64% των ερωτηθέντων στην έρευνα μας διάλεξε το τεχνολογικό επίτευγμα της Apple ως το καλύτερα κινητότης χρονιάς.

“Λίγα πράγματα μπορούν να γραφτούν για το iPhone 6. Κάθε χρόνο το εκάστοτε iPhone είναι το benchmark με το οποίο συγκρίνονται όλα τα υπόλοιπα, έτσι και φέτος το iPhone 6 άφησε τον ανταγωνισμό πίσω του» αιτιολογεί ο Δομίνικος Πρίτης.

Δεύτερο στις προτιμήσεις έρχεται το αγαπημένο LG G3.

“Έφτασε σαφέστατα πιο ανανεωμένο σε σχέση με το προκάτοχο του διατηρώντας την υψηλή ποιότητα κατασκευής και το ίδιο πάχος.“ αναφέρει ο Νίκος Μουστάκας.

Τρίτο έρχεται το δημοφιλές Phablet Samsung Galaxy Note 4.

“Το Note 4 έχει μεταλικό frame και πλάτη με faux leather. Επιτέλους η Samsung αποκτά κάποια από την αίγλη και την αίσθηση που έχει κάποιος όταν κρατά ένα iPhone.“ υποστηρίζει ο Απόστολος Σιώκας .
Τα 3 πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για την σωστή επιλογή ενός smartphone

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για ένα smartphone, σύμφωνα με την έρευνα μας είναι η οθόνη: 9 στους 15 ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι το παραπάνω χαρακτηριστικό είναι ίσως το πρώτο που θα κοιτάξουν πριν την επιλογή ενός smartphone.

“Οθόνη IPS 4,7″ – 5″, τουλάχιστον 720p (720×1280 pixels). Η οθόνη είναι το μέσο επικοινωνίας με τα Smartphones. Τα 720p εξασφαλίζουν καλή ποιότητα απεικόνισης. Οι 4,7″ – 5″ είναι η σωστή διάσταση για μια ισορροπημένη σχέση ευχρηστίας και απόδοσης στις εφαρμογές”, μας εξηγεί ο Γιώργος Κουρκουτάς.

Δεύτερο κυρίαρχο χαρακτηριστικό έρχεται o επεξεργαστής με τη μνήμη RΑΜ και τρίτο το λειτουργικό.

“Ο επεξεργαστής σε συνδυασμό με την μνήμη ram είναι η κινητήριος δύναμη του κινητού μας” γράφει ο Χρήστος Διόλης. «Επεξεργαστής (γιατί πάντα θες να ανταποκρίνεται γρήγορα) και μνήμη RAM (γιατί πάντα θες να έχεις πολλές ταυτόχρονα ανοιχτές εφαρμογές)» συμβουλεύει ο Νικόλας Καρανικόλας.

Πολλοί έκαναν αναφορά επίσης στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τη σχέση τιμής- απόδοσης. Φυσικά όμως όλα αυτά εξαρτώνται από τις ανάγκες του κάθε χρήστη και το λόγο για τον οποίο θέλει το smartphone.

“Ο καθένας θα πρέπει να δει ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που τον ενδιαφέρουν περισσότερο και έπειτα να προχωρήσει σε κάποια επιλογή.” υπενθυμίζει ο Χάρης Τασιούλης.
Το καλύτερο τηλέφωνο για το 2014 αναφορικά με τη σχέση τιμής-ποιότητας. Η υψηλή τιμή σημαίνει πάντα και καλή ποιότητα;

Στην κορυφή βρέθηκαν 2 κινητά σύμφωνα με την έρευνα μας : Το Motorola Moto G και το OnePlus One.

“Ο μέσος Έλληνας χρήστης απ’ ότι έχω αφουγκραστεί δεν έχει ανάγκη από μία hi-end επιλογή κι ας δείχνουν τα νούμερα μία άλλη πραγματικότητα. Για το value for money θα πόνταρα στη δεύτερη γενιά του Motorola Moto G το οποίο μπορείς να το βρεις κάτω από τα 200 ευρώ πάντα χωρίς συμβόλαιο” , αναφέρει ο Νίκος Μουστάκας.

“Για εμένα αυτό που ξεχώρισε περισσότερο είναι ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο είναι από μια καινούρια εταιρία, δεν κυκλοφορεί στις αγορές και μπορεί να αγοραστεί μόνο με invite (μέχρι πρότινος, τώρα πια ‘’άνοιξαν’’ οι παραγγελίες). Ο λόγος για το OnePlus One το οποίο κοστίζει 300 δολάρια και κοντράρει στα ίσια όλα τα ‘’μεγάλα’’ smartphone της αγοράς που κοστίζουν 600 και 700 ευρώ”, τονίζει ο Απόστολος Σιώκας.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης μας, δηλαδή εάν το κόστος ενός smartphone μας εγγυάται ταυτόχρονα και την ποιότητα του, οιbloggers στο μεγαλύτερο μέρος του απάντησαν αρνητικά: το ακριβότερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο!

“Υψηλή τιμή δεν σημαίνει απαραίτητα και καλή ποιότητα. Υπάρχουν λίγες καλές φθηνές συσκευές, οι καλύτερες hi-end συσκευές πωλούνται ακριβά, και οι περισσότερες ακριβές είναι υπερκοστολογημένες για όσα προσφέρουν” υποστηρίζει ο Πάνος Χατζηβάγιας ενώ ο Βαγγέλης Αγγελής πιστεύει ότι “την ποιότητα κάπου την πληρώνουμε ακριβότερα απο ότι της αξίζει”.
Οι πιο αγαπημένες μάρκες

Η αυτοκρατορία του Steve Jobs για άλλη μια φορά φαίνεται να προτιμάται από τους ειδικούς αφού 7 στους 15 συμφώνησαν ότι η Apple είναι μια από τις καλύτερες μάρκες. Ακολουθούν η LG και η HTC χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι υπήρχε κάποια σχετική ομοιομορφία στις απαντήσεις: ο κάθε blogger φαίνεται ότι έχει δικές του αγαπημένες μάρκες για διαφορετικούς λόγους.

Έτσι λοιπόν υπάρχουν συντάκτες όπως ο Ιωάννης Μίνως που προτιμά τη Nokia “γιατί όπως όλοι οι τριαντάρηδες έτσι και εγώ μεγαλώσαμε με αυτή”, ο Χρήστος Χαλέπλης την Asus “γιατι προσφέρει πολύ καλό after-sale support» και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος την Meizu “για τα απίστευτα ποιοτικά κινητά και το καταπληκτικό design”.
Οι νέες τάσεις που θα επικρατήσουν το 2015

Εντυπωσιακές οι απαντήσεις που έδωσαν οι bloggers : οι περισσότεροι προβλέπουν μεγάλες οθόνες, βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, άνοδο των κινέζικων προιόντων, των wearable gadgets όπως τα smartwatches , έμφαση στους αυτοματισμούς και στον απομακρυσμένο έλεγχο του σπιτιού (το λεγόμενο “Εξυπνο σπίτι”) ενώ πολλοί αναφέρθηκαν στην μείωση των τιμών και στην μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας.

“Βλέπω τις οθόνες να μεγαλώνουν και τις οθόνες να μικραίνουν. Η αγορά δείχνει να κινείται σε όλο και μεγαλύτερες οθόνες στα smartphones. Συσκευές που πριν από κάποια χρόνια χαρακτηρίζαμε «παντόφλες», θεωρούνται πλέον φυσιολογικού μεγέθους… την ίδια στιγμή, οι περισσότερες εταιρείες επικεντρώνονται στα wearables, με τις επιλογές σε έξυπνα ρολόγια και fitbands να αυξάνονται συνεχώς. Αποκτάμε έτσι μια δεύτερη, μικρότερη οθόνη στο χέρι μας, που μας δίνει γρήγορη και άμεση πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες” υπογραμμίζει ο Χρήστος Χαλεπλής.

“Θεωρώ ανάγκη να δημιουργηθούν κινητά τα οποία θα μπορούν να αντέξουν τη φθορά στην ουσία της χρήσης. Το 2015 ίσως έχουμε εκπλήξεις σε αυτό το κομμάτι, το οποίο θα συνδυαστεί με βελτιωμένους επεξεργαστές και γενικότερα hardware, που θα καταναλώνουν όσο το δυνατόν μικρότερη ενέργεια, καθώς η σχεδόν καθημερινή φόρτιση είναι ενοχλητική” υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Μάντζαρης.

“Μία τάση που κάθε χρόνο περιμένουμε να επικρατήσει αλλά… κάθε χρόνο αναβάλλεται για «του χρόνου» είναι αυτή της ασύρματης φόρτισης (wireless charging): ίσως το 2015 τελικά ξεκινήσει να καθιερώνεται”, ευελπιστεί ο Κώστας Φάρκωνας ενώ ο «ΜinΟtaVr» πιστεύει ότι θα δούμε περισσότερο “την υγεία στην υπηρεσία των smartphones, λογισμικά και hardware που συνδέονται με την συσκευή μας και δείχνουν σε πραγματικό χρόνο την σωματική μας κατάσταση.”



Ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους στην έρευνα τους :

Νικόλαο Καρανικόλα του Karanik, Απόστολο Σιώκα του technotrela.gr , Γιώργο Κουρκουτά του Digi1, Κωνσταντίνο Μάντζάρη τουEconomistmk, Δημήτρη Παπαδόπουλο του Techland.gr , Βαγγέλη Αγγελή του Diavolis Blog, Πάνο Χατζηβάγιας (panosha)του NextSmartphone , Χρήστο Διόλη του Tech Time, Νίκο Μουστάκα του AppView.gr , Δομίνικο Πρίτη του Techingreek.com, “MinOtaVrS” τουMinOtaVrS WordPress Blog, Χρήστο Χαλεπλή του myphone.gr , Κώστα Φάρκωνα του Farkonas.gr , Ιωάννη Μίνως του technewz.gr , Χάρη Τασιούλη του Away.gr
Έρευνα : ποιά είναι τα καλύτερα smartphones του 2014; Έρευνα : ποιά είναι τα καλύτερα smartphones του 2014; Reviewed by D.Pap on 7:35 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.