google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Huawei TalkBand B1 hands-on review: Fit & Talk! Ήρθε και στην Ελλάδα ( επιτέλους ) - Techland.gr

Ads

Huawei TalkBand B1 hands-on review: Fit & Talk! Ήρθε και στην Ελλάδα ( επιτέλους )

Πριν λίγο καιρό η Huawei με τη Wind έφεραν στην Ελλάδα το TalkBand B1 wristband της, με βασικές δυνατότητες ομιλίας, μακρόστενη οθόνη και activity tracking, σε προσιτή τιμή. Αξίζει όμως;

Τα TalkBand B1, κατ’αρχάς, είναι αδιάβροχο (IP57). Το κύριο σώμα της συσκευής στεγανοποιείται από το ελαστικό και εφαρμοστό λουράκι, στην κοιλότητα του οποίου «κουμπώνει» με ασφάλεια. Ένα διακριτικό πλήκτρο φροντίζει για την απασφάλισή του που είναι εύκολη και γρήγορη ενώ κάτι που σπάνια βλέπουμε είναι το ενσωματωμένο (στο λουράκι) USB βύσμα, το οποίο ...αποκαλύπτεται κάτω από την άκρη του και από μέσω αυτού μπορείτε να φορτίσετε τη συσκευή. Καλώδια διατρέχουν εσωτερικά το λουράκι και φθάνουν στα charging pins, στα οποία εφάπτεται το κυρίως σώμα του TalkBand όταν είναι κουμπωμένο στο λουράκι, μια έξυπνη υλοποίηση. Συνολικά ζυγίζει 26 γραμμάρια.



Η OLED οθόνη των 1,4 ιντσών είναι ελαφρώς κυρτή και μπορεί να προβάλλει πληροφορίες σε «γραμμές», κατά μήκος της. Αν και γενικά μας ικανοποίησε, θα θέλαμε καλύτερη ευκρίνεια υπό το φως της ημέρας, αφού σε μεγάλο βαθμό τότε το χρειάζεται ο χρήστης. Ένα μικρό πλήκτρο στο κυρίως σώμα έχει και το αντίστοιχο εξόγκωμα στο λουράκι, ώστε να αλλάζετε την ένδειξη της οθόνης. Μπορεί να προβάλλει ώρα/ημερομηνία και μπαταρία/σύνδεση Bluetooth, ενώ πατώντας το θα αλλάζετε διαρκώς απεικόνιση σε βήματα που έχετε κάνει, θερμίδες που έχετε κάψει, πληροφορίες ύπνου και στόχο βημάτων για την ημέρα, με μερικά “animated” εικονίδια να δίνουν ζωή σε αυτές τις πληροφορίες. Δυστυχώς δε μπορείτε να πιέσετε το πλήκτρο με το ένα δάκτυλο, θα πρέπει να βάλετε «κόντρα» και τον αντίχειρα καθώς χρειάζεται αρκετή δύναμη το πλήκτρο αυτό.



Όσο για το λουράκι, είναι από συνθετικό, μαλακό υλικό, είναι αντιαλλεργικό και άνετο στη χρήση, ενώ το κούμπωμά του είναι σταθερό, αν και προορίζεται κυρίως για μέσης και μεγάλης διαμέτρου καρπούς, όσοι και κυρίως όσες έχετε πολύ λεπτά χέρια, ίσως το βρείτε υπερβολικά «χαλαρό».

Το TalkBand B1 υποστηρίζει τόσο Android (4.0+) όσο και iOS (5.0+) συσκευές, έτσιμπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με όλα τα smartphones! Διαθέτει NFC για γρήγορο συγχρονισμό, ενώ η σύνδεση επιτυγχάνεται μέσω Bluetooth και κάθε φορά που λαμβάνει χώρα, γίνεται και ο συγχρονισμός των δεδομένων με το app. Το app καθ’αυτό είναι απλό και όμορφο, προβάλλει τα δεδομένα που έχει συλλέξει το TalkBand B1 και επίσης διαθέτει βασικές ρυθμίσεις (ορισμό στόχου βημάτων/θερμίδων, ξυπνητήρι και υπενθύμιση δραστηριότητας αν ανιχνεύσει πως είστε στάσιμοι για πολλή ώρα). Η συσκευή μπορεί να αναλύει και τον ύπνο σας αλλά και να σας ξυπνά στην ιδανική φάση με ευχάριστο τρόπο. Όσο για το βηματόμετρο, στην πράξη αποδεικνύεται αρκετά ακριβές, αν και τείνει να μετρά βήματα ακόμη και όταν δε φοράτε τη συσκευή στο χέρι σας ή δεν θέλετε να το κάνει (π.χ. στην τσέπη ή την τσάντα σας).



Φυσικά, μπορείτε να δείτε ποιός σας καλεί αν το TalkBand B1 είναι συνδεδεμένο με το κινητό σας, αλλά και να απαντήσετε στην κλήση χρησιμοποιώντας το σαν hands-free! Απλώς το αποσπάτε από το λουράκι και το τοποθετείτε στο αυτί σας, σαν ένα οποιοδήποτε bluetooth hands-free! Οφείλουμε να αναφέρουμε πως η εφαρμογή στο αυτί δεν είναι και η ιδανική, σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί αρκετά σε επόμενη έκδοση του band.

Τέλος, η μπαταρία των...90mAh είναι λιλιπούτεια αλλά υπερ-αρκετή για τις ανάγκες της οθόνης και του λοιπού hardware του TalkBand, έτσι θα το κρατήσει σε αναμονή για...εβδομάδες και με τυπική χρήση άνετα για πάνω από 5 ημέρες, ή για 7 ώρες ομιλίας. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των fitness bands με μικρές οθόνες (ειδικά τύπου OLED), αφού η κατανάλωσή τους είναι απειροελάχιστη.



Το Huawei TalkBand B1 διατίθεται στην ελληνική αγορά έναντι €129 μέσω των καταστημάτων Public και Wind, με 5 διαφορετικών χρωμάτων λουράκια (μαύρο, γκρι, γαλάζιο, ροζ και κίτρινο). Αποτελεί μια universal επιλογή για βασική χρήση με πολύ μεγάλη αυτονομία και ένα αρκετά λειτουργικό app.

Huawei TalkBand B1 hands-on review: Fit & Talk! Ήρθε και στην Ελλάδα ( επιτέλους ) Huawei TalkBand B1 hands-on review: Fit & Talk! Ήρθε και στην Ελλάδα ( επιτέλους ) Reviewed by D.Pap on 2:53 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.