google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Asus Zenfone 5 review - «Intel επεξεργαστής, εντυπωσιακή εμφάνιση κατασκευής και ένα UI από την Asus με πολύ... zen, όλα αυτά χαρίζουν τον τίτλο best seller στο Zenfone 5!» - Techland.gr

Ads

Asus Zenfone 5 review - «Intel επεξεργαστής, εντυπωσιακή εμφάνιση κατασκευής και ένα UI από την Asus με πολύ... zen, όλα αυτά χαρίζουν τον τίτλο best seller στο Zenfone 5!»

ΟΚ, ξεχάστε τα όσα λέγαμε πρόπερσι για Κινέζους, χαρτόνια, σπασμένα πλαστικά, τριγμούς κλπ. Εδώ μιλάμε για Asus. Αυτό φαίνεται από την πρώτη στιγμή που θα αγγίξει κάποιος το Zenfone 5.
Η συσκευή εντυπωσιάζει με την ποιότητά της: Πλαστικό άριστης ποιότητας μπροστά και πίσω πλαστικό με  αντιολισθητική υφή που «ψαρώνει» τον έμπειρο χρήστη δημιουργούν άριστες συνθήκες χρήσης της συσκευής.

Στο βασικό πακέτο θα βρείτε:

• Τη συσκευή (dual SIM φυσικά) με την ενσωματωμένη Li-Ion μπαταρία των 2400 mAh
• Εγχειρίδιο χρήσης
• Έναν φορτιστή ταξιδίου και
• Ένα micro USB καλώδιο φόρτισης/sync
Απλά όμορφα και ωραία, σε μια αξιόλογη συσκευασία. ΟΚ, ναι θα ήθελα ένα σετ ακουστικά «ψείρες» - τι ψυχή έχει;- αλλά δεν θα κάτσω να κλάψω κιόλας. Πάμε όμως στα πιο ενδιαφέροντα…

Η συσκευή πραγματικά «κλέβει» τις εντυπώσεις με την ποιότητά της, την αίσθηση στιβαρότητας που αφήνει και την πολύ καλή «σύνδεση» των πλαστικών τμημάτων της. Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε η «αντιολισθητική» αίσθηση του πλαστικού στην πίσω πλευρά της συσκευής, η ΠΟΛΥ καλή σύνδεση της με τον σκελετό του Zenfone 5 και η πλήρης απουσία τριγμών.
 Η συσκευή διαθέτει μία πολύ ευκρινή οθόνη 5 ιντσών με ανάλυση 720 x 1280 pixels, η οποία είναι πραγματικά κρυστάλλινη στην λεπτομέρειά της και την απεικόνιση χρωμάτων, αλλά και την φωτεινότητά της, η οποία – σε εξωτερικές συνθήκες- αποδεικνύεται πολύ καλή. Η απόκριση της οθόνης είναι άμεση και συντελεί τα μέγιστα στην πολύ καλή αίσθηση που αφήνει το κινητό σε καθημερινή χρήση.
Περιμετρικά της συσκευής συναντούμε κατά σειρά τα… γνωστά: Πλήκτρο On/Off και volume rocker στην ίδια πλευρά και micro USB slot στο κάτω μέρος, για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων. Στην πίσω πλευρά -κάτω από την πλαστική «πλάτη»- συναντούμε δύο SIM slots και την microSD slot για κάρτες μέγιστης χωρητικότητας 64GB.

Το μέγεθός του είναι αντίστοιχο συσκευών με οθόνη 5.0 ιντσών και δεν ξεπερνά τα 148.2 × 72.9 × 10.7 χιλιοστά, όμως το μικρό του βάρος (145 γρ) και η χρήση καλών πλαστικών με καλή σύνδεση μεταξύ τους, συντελούν τα μέγιστα στην ευχρηστία και λειτουργικότητα που προσφέρει. Η χρήση του με το ένα χέρι φυσικά είναι αρκετά εύκολη – ενώ λόγω του μεγέθους της οθόνης, τα τρία softkeys στο κάτω μέρος κάνουν ότι μπορούν για να μας βοηθήσουν.
 Σημαντική προσθήκη για τους ηλικιωμένους ή τα... παιδιά ( ; ) αποτελεί η... «Εύκολη Λειτουργία» που αν ενεργοποιηθεί αλλάζει σημαντικά το UI σε ότι πιο απλό και λειτουργικό έχετε δει. Μεγάλα εικονίδια, ευανάγνωστα, έντονα χρωματισμένα κατηγοριοποιούνται σε ένα κάθετο μενού, που κάθε ηλικιωμένος ή μη εξοικοιωμένος με smartphones θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει άνετα.
 Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ . Σε ένα τέτοιο ποιοτικό smartphone (ναι είναι πολύ καλύτερο κατασκευαστικά από δήθεν «ελληνικά» smartphones, ή από αυτά που λανσάρονται πανάκριβα από αλυσίδες καταστημάτων), θα βρείτε: OTG υποστήριξη, Over The Air updates, Bluetooth 4.0 (low energy), FM Radio, GPS με A-GPS και GLONASS κ.α.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, θα πρέπει (κλασσικά) να αναφέρω τις δύο κάμερες που διαθέτει, με ανάλυση 2.0 και 8Mpixels αντίστοιχα για την εμπρόσθια και την οπίσθια. Όπως έχουμε πει δεκάδες φορές, ΔΕΝ αγοράζετε ένα «κινέζικο» smartphone για την κάμερά του και τις imaging επιδόσεις του γενικότερα και - καλώς ή κακώς, το Zenfone 5 της Asus ανήκει ΚΑΙ αυτό σε αυτή την κατηγορία συσκευών. Μπορεί να διαθέτει εφαρμογή «Κάμερα» με δεκάδες πραγματικά ρυθμίσεις (αναγνώριση χαμόγελου, scenes, HDR support, 1080p video recording, επιπλέον ρυθμίσεις για exposure, white balance, anti-flicker, αναγνώριση προσώπου, ISO) αλλά το hardware (φακός) που έχει επιλεχθεί είναι απλά «καλό» για καθημερινή χρήση. Έτσι -όπως θα δείτε ενδεικτικά- οι φωτογραφίες του είναι «τίμιες» αλλά όχι φυσικά αντίστοιχες των κορυφαίων camera phones στην αγορά, σε καμία περίπτωση. Για social media και κάποια καλά selfies, θα τα πάει περίφημα μην αγχώνεστε!
 To Zenfone 5 της Asus μου άρεσε σαφώς περισσότερο σε σχέση με αρκετά από τα υπόλοιπα «Κινέζικα» που περνούν από τα γραφεία μας. Είναι σα να ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία, τόσο στην ποιότητα κατασκευής, όσο και στην οθόνη, το πακέτο προσφοράς (ποιοτικά) και εν γένει, στην συνολική αίσθηση που προσφέρει. Μου άρεσε πολύ σε καθημερινή χρήση σαν συσκευή, ενώ αποδείχθηκε στιβαρό σαν κατασκευή, με μια οθόνη χάρμα οφθαλμών και επιδόσεις αντάξιες των «καλών» flagships της περσινής χρονιάς.
 Οι επιδόσεις του είναι καλές για τα δεδομένα της συσκευής, με το hardware που φοράει. Αρκετά ισχυρό στον επεξεργαστή και τα γραφικά, ενώ είναι απλά normal σε επιδόσεις της RAM (διαθέτει 2GB) και του αποθηκευτικού του χώρου (16GB, από τα οποία 13GB διαθέσιμα).
Asus Zenfone 5 review - «Intel επεξεργαστής, εντυπωσιακή εμφάνιση κατασκευής και ένα UI από την Asus με πολύ... zen, όλα αυτά χαρίζουν τον τίτλο best seller στο Zenfone 5!» Asus Zenfone 5 review - «Intel επεξεργαστής, εντυπωσιακή εμφάνιση κατασκευής και ένα UI από την Asus με πολύ... zen, όλα αυτά χαρίζουν τον τίτλο best seller στο Zenfone 5!» Reviewed by D.Pap on 11:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.