google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μακροβούτι μαζί με το κινητό! - Techland.gr

Ads

Μακροβούτι μαζί με το κινητό!

«Υπάρχει αδιάβροχη θήκη για το κινητό τηλέφωνο ώστε να το χρησιμοποιώ και στην θάλασσα;», ρωτούσε νεαρή κοπέλα τον πωλητή καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας.
Ρωτούσε για αδιάβροχα ακουστικά, εάν η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να χαλάσει το τηλέφωνο της και πολλά ακόμα ώστε να εξασφαλίσει ότι θα μπορεί με ασφάλεια να κάνει χρήση του κινητού ακόμη και στις παραλίες της Σαντορίνης, που ετοιμαζόταν να πάει, όπως έλεγε στον πωλητή που είχαν πιάσει κουβέντα.Η πρόσφατη ανακοίνωση εταιρίας κινητής τηλεφωνίας που αναφέρει ότι Έλληνες και ξένοι είναι «ερωτευμένοι με το κινητό σε Μύκονο και Σαντορίνη» και αναφέρει γενικότερα ότι στις τουριστικές περιοχές της χώρας μας παρατηρείται ως 230% αύξηση στη χρήση της κινητής τηλεφωνίας για να μιλήσουν στο τηλέφωνο ή να σερφάρουν (όχι στην θάλασσα που είναι δίπλα τους) αλλά στο διαδίκτυο, μου έφερε στο νου τον παραπάνω διάλογο!
«Οι παραλίες φέτος έχουν περισσότερα κινητά από ανθρώπους», μου είπε άλλωστε πριν λίγες ημέρες φίλος που γύρισε από διακοπές σε νησιά του Αιγαίου. Όλοι μιλάνε συνέχεια στο τηλέφωνο, ποστάρουν selfie φωτογραφίες, κάνουν συζητήσεις μέσω facebook με φίλους που βρίσκονται στην Αθήνα ή χιλιόμετρα μακριά και λίγοι ενδιαφέρονται να δουν ποιος κάθεται στη διπλανή τους ξαπλώστρα. Να κάνουν μια νέα πραγματική γνωριμία. Να απολαύσουν έστω για λίγο την ηρεμία των διακοπών. Ζούμε ίσως την εποχή της εικονικής πραγματικότητας» μου είπε!
Δεν μου έκανε εντύπωση, Μου ερχόταν στο νου ο διπλανός μου στο κολυμβητήριο που έχει πάντα μαζί του το κινητό σε μια μεγάλη πλαστική θήκη ακόμη και όταν κολυμπάει και μόλις βγαίνει, βρεγμένος ακόμη, βάζει ένα μεγάλο ακουστικό στο αυτί του για να συνομιλήσει.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, μια νέα λέξη που έχει δημιουργηθεί: nomophobia (no mobile phone phobia (φοβία της έλλειψης κινητού) και αντιστοιχεί σε μια φοβία που πλήττει περισσότερο τις νεότερες ηλικίες, όταν δεν έχουν επαφή με το κινητό τους για πολλές ώρες.
Γύρω από τη νέα αυτή φοβία βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και περισσότερες μελέτες και επιστημονικές έρευνες.
Η συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό είναι μεγάλη. Οι απόψεις πολλές. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν πει «Μέτρον άριστον». Τι πιο σωστό και για τη χρήση των νέων τεχνολογιών που έχουν διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων και έχουν συμβάλει στη βελτίωση της ζωής τους;

Continue to article » Μακροβούτι μαζί με το κινητό! | Για ένα καλύτερο Αύριο http://tsokaro-tips.blogspot.com/2014/08/blog-post_13.html#ixzz3AFqXKCIz
Μακροβούτι μαζί με το κινητό! Μακροβούτι μαζί με το κινητό! Reviewed by D.Pap on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.