google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κι αν το κινητό μου πέσει στο νερό... Συμβουλές και βήματα δράσης - Techland.gr

Ads

Κι αν το κινητό μου πέσει στο νερό... Συμβουλές και βήματα δράσης

Σε περίπτωση που το κινητό σας πέσει στο νερό, όσο πιο άμεσα αντιδράσετε, τόσο το καλύτερο. Ειδικά στην περίπτωση του θαλασσινού, που η οξείδωση της πλακέτας είναι πιο άμεση. Αν το τηλέφωνο έχει κλείσει, μην το βάλετε για φόρτιση στην προσπάθεια σας να ανοίξει. Ένα πιθανό βραχυκύκλωμα υπάρχει πιθανότητα να προξενήσει μεγαλύτερη βλάβη.
Βήμα 1

Πρώτη κίνηση είναι να βγάλουμε μπαταρία, κάρτα SIM, κάρτα μνήμης και γενικότερα ό,τι είναι δυνατό να αφαιρεθεί.

Δείκτες Υγρασίας

Για να διαπιστώσετε το μέγεθος του προβλήματος, ψάξτε για τους αισθητήρες-δείκτες υγρασίας. Είναι τα άσπρα τετραγωνάκια ή κύκλοι, τα οποία με τη διείσδυση του νερού γίνονται κόκκινα. Θα τα βρείτε συνήθως κοντά στη μπαταρία. Πολλά τηλέφωνα έχουν αντίστοιχους δείκτες και στις υποδοχές της φόρτισης και των ακουστικών.Υπάρχουν και περιπτώσεις που το κινητό δεν έχει πέσει σε νερά, αλλά οι δείκτες είναι κόκκινοι, εξαιτίας της έκθεσης του τηλεφώνου σε περιβάλλον αυξημένης υγρασίας.
Βήμα 2

Αν το κινητό έπεσε σε θαλασσινό νερό, ξεβγάλτε με απιονισμένο νερό για να φύγουν τα άλατα πριν στεγνώσουν στα κυκλώματα. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο προτιμήστε εμφιαλωμένο, αν το νερό της περιοχής σας έχει αρκετά άλατα. Ιδανικά, μπορείτε να το ξεπλύνετε με αιθυλική αλκοόλη (καθαρό οινόπνευμα), καθώς θα τραβήξει την υγρασία όταν εξατμιστεί.
Βήμα 3

Στη συνέχεια, σκουπίστε όσο περισσότερο νερό μπορείτε με μια πετσέτα ή ένα απορροφητικό χαρτί. Ακόμα και μια σταγόνα μπορεί να κάνει ζημιά, οπότε κάντε το όσο πιο σχολαστικά μπορείτε. Η διαδικασία όμως πρέπει να γίνει προσεκτικά για να αποφευχθούν περαιτέρω βλάβες.

Δείκτες Υγρασίας

Για το στέγνωμα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα. Κρατήστε το τηλέφωνο για 15 λεπτά πάνω από το στόμιο της.

Προσοχή: Mην χρησιμοποιήσετε πιστολάκι για τα μαλλιά, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορεί να διεισδύσει η υγρασία βαθύτερα στα κυκλώματα του τηλεφώνου ή να αποκολληθούν μέρη της πλακέτας, λόγω υψηλής θερμοκρασίας.
Βήμα 4

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τοποθετήστε το σε ένα μπολ με ρύζι ή ιδανικά σε ένα σακουλάκι ερμητικά κλειστό, με Silica Gel που τραβάει την υγρασία. Για τους πιο προνοητικούς , στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε και ΚΙΤ Πρώτων Βοηθειών για νερό, που λειτουργούν με βάση την αποστράγγιση.
Κι αν το κινητό μου πέσει στο νερό... Συμβουλές και βήματα δράσης Κι αν το κινητό μου πέσει στο νερό... Συμβουλές και βήματα δράσης Reviewed by D.Pap on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.