google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κομψό, πολυτελές και απόλυτα αξιόπιστο, το Lenovo S660 (με εντυπωσιακή αυτονομία) - Techland.gr

Ads

Κομψό, πολυτελές και απόλυτα αξιόπιστο, το Lenovo S660 (με εντυπωσιακή αυτονομία)

Το Lenovo S660 είναι με διαφορά ένα από τα πιο ποιοτικά και καλοφτιαγμένα «made in China» smartphones που μου έχουν στείλει οι Κινέζοι φίλοι μας. Η πλάτη του είναι κατασκευασμένη από μεταλλικό υλικό με εξαιρετική υφή και αίσθηση ενώ το υπόλοιπο πλαστικό του σκελετού του, σίγουρα ικανοποιεί στο μέγιστο βαθμό.
Κομψή και με πολύ καλή γωνία θέασης αποδεικνύεται η IPS οθόνη της συσκευής, το μέγεθος της οποίας δεν ξεπερνά τις 4.7 ίντσες και η ανάλυσή της μας… πισωγυρίζει στα 960 x 540 pixels προσφέροντας απλά καλή λεπτομέρεια σε καθημερινή χρήση. Δεν είναι άσχημη η ευκρίνειά της μην «ψαρώνετε» απλά φαίνεται εύκολα ότι η επιλογή αυτή έγινε εσκεμμένα για τον περιορισμό του κόστους της συσκευής .
Οι διαστάσεις του μοντέλου είναι αρκετά περιορισμένες (137 x 68.8 x 10 mm) όμως το βάρος του (151 γρ.) θα μπορούσε σίγουρα να ήταν αρκετά μειωμένο. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να πω ότι με κούρασε στο χέρι, σε καμία περίπτωση. Η συσκευή είναι πανέμορφη άλλωστε, εύχρηστη ακόμα και κάτω από πιεστικές συνθήκες εργασίας, έτσι το βάρος θα ενοχλήσει μόνο όσους ψάχνουν κάτι αρκετά ελαφρύ και άνετο στην μεταφορά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Με τον τετραπύρηνο Mediatek MT6582M στα ενδότερα και κάθε πυρήνα του χρονισμένο στο 1.3GHz, το Lenovo S660 δεν βάζει φωτιά στο στερέωμα, αλλά σίγουρα προσφέρει απόλυτα ικανοποιητικές επιδόσεις για αρχάριους ή και μέσους χρήστες. Το UI είναι αλλαγμένο και δεν θυμίζει Android 4.2 (πάνω στο οποίο βασίζεται), απλά η Lenovo έχει επέμβει στα εικονίδια, τα μενού και καταφέρνει να εξαφανίσει εντελώς το κλασσικό μενού των εικονιδίων που γνωρίζουμε από όλα τα Android, μεταφέροντας ΟΛΑ τα εικονίδια της συσκευής στις «πολλές» οθόνες αναμονής! Ξεχάστε λοιπόν το κεντρικό πλήκτρο που σας μεταφέρει στο μενού των εικονιδίων του Android, πλέον όλα τα εικονίδια της συσκευής (ρυθμίσεις, νέα apps κ.α.) θα βρίσκονται στις οθόνες αναμονής. Έτσι θα πρέπει να τις νοικοκυρεύετε διαρκώς αν θέλετε να παραμένει αποδοτική και λειτουργική η συσκευή σας.

Όπως περιμένατε, το Lenovo S660 διαθέτει 1GB μνήμης RAM, το οποίο αρκετοί θα πουν ότι είναι λίγο για τις σημερινές ανάγκες. Συμφωνώ, απλά η επιλογή έγινε έτσι για να διατηρηθεί χαμηλά η τιμή της συσκευής. Σε καθημερινή χρήση όλα λειτουργούν ομαλά όμως, όχι σφαιράτα, ούτε αργά και το τελικό «πρόσημο» κατά την άποψή μου είναι θετικό, αφού η αίσθηση που σου αφήνει το μοντέλο της Lenovo είναι αυτή της πολυτέλειας  και της ευχρηστίας. Η οθόνη θα ήθελα να είχε βέβαια λίγο καλύτερη ανάλυση, ειδικά από την Lenovo μια εταιρία με παράδοση σε αυτόν τον τομέα.
Η συσκευή που έφτασε στα χέρια μου διαθέτει 8GB εσωτερικού χώρου (5.1GB από αυτά είναι διαθέσιμα μετά την πρώτη ενεργοποίηση), διαθέτει όμως microSD υποδοχή με μέγιστη χωρητικότητα 32GB, ενώ υποστηρίζει Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot και Bluetooth 4.0 παρακαλώ!

Προσφέρει παράλληλα μια «καλή» κάμερα με ανάλυση 8.0Mpixels αλλά αργό framerate στη λειτουργία viewfinder που προσωπικά δεν με εντυπωσίασε. Διαθέτει όμως HDR λειτουργία, LED φλας αρκετά δυνατό, αυτόματη εστίαση, geo tagging λειτουργία και λήψη φωτογραφιών με αναγνώριση προσώπου. Οι επιδόσεις της είναι ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερες από αυτές άλλων «Κινέζικων» εταιριών, όχι όμως αντάξιες άλλων state of the art smartphones της αγοράς. Ελληνικά υποστηρίζει πλήρως φυσικά, τόσο στο πληκτρολόγιο όσο και στο UI, ενώ Google Play υπάρχει, μαζί με τα υπόλοιπα καλούδια της Google, μην ανησυχείτε για αυτό λοιπόν.
Κομψό, πολυτελές και απόλυτα αξιόπιστο, το Lenovo S660 (με εντυπωσιακή αυτονομία) Κομψό, πολυτελές και απόλυτα αξιόπιστο, το Lenovo S660 (με εντυπωσιακή αυτονομία) Reviewed by D.Pap on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.